fbpx
Charming Lady (v. Painted Black)

Fenomenale editie van EDS in Hooge Mierde

Het werd een avond met veel hoogtepunten tijdens de vijfde editie van de Excellent Dressage Sales. Met een opbrengst van bijna 2.4 miljoen euro en een gemiddelde van ruim 55.000 per paard was de editie uiterst succesvol. Precies op de helft van de veiling zorgde Charming Lady van Tinus Naber uit Vredenheim onder Jeanine Pleijte-Nieuwenhuis voor een absolute klapper. Een record voor de Excellent Dressage Sales, maar ook in Nederland. Voor 700.000 euro verhuist de merrie naar Duitsland. Eerder dit jaar wist het duo al te imponeren tijdens Jumping Amsterdam in hun eerste U25 optreden.

Tonnenwerk
Maar Charming Lady was niet de enige dame die in trek was. Ook Franklin dochter Kavira kreeg de kopers aan haar kant. Andreas Helgstrand investeerde maar liefst 210.000 euro in het mega dressuurtalent. Er barste een hevige biedstrijd los rond For Gribaldi. Recent debuteerde de ruin op het allerhoogste niveau en in Hooge Mierde waren kopers bereid daarvoor te betalen. Hij werd voor 170.000 euro verkocht en vertrekt naar Amerika. Ook Kaboom (v. Johnson) werd verkocht boven de ton en wel voor 130.000 euro. De Grand Prix merrie Cynosa werd verkocht voor precies 100.000 euro.

 

Primeur en jonge paarden
De primeur van de veiling was FHS Rienk, de eerste Fries in de collectie van de Excellent Dressage Sales. Hij verwisselde voor 29.000 euro van eigenaar. Ook voor de jonge paarden was er kooppubliek aanwezig. Dreamboy nazaat Leac werd verkocht voor 46.000 euro. Franklin zoon Let’s Play ging voor 70.000 euro onder de hamer. Ook Milli Vanilli was een gewild veilingpaard en werd verkocht voor 44.000 euro.

Goede doel
Tijdens de veiling werden de goede doelen ParaPaard en Liliane Fonds ondersteund door het veilen van mooie items. De opbrengsten komen volledig ten gunste van de goeden doelen. Addy van den Krommenacker verzorgde met zijn team een haute couture modeshow tussen de veiling door, die goed in de smaak viel bij het aanwezige publiek. Sjef van Rijswijk ontving de prestigieuze EDS Award. Een award die jaarlijks uitgereikt wordt aan mensen die veel voor de paardensport hebben betekend. Het team van EDS roemt Sjef om zijn bijdrage aan de fokkerij en sport.