Culitsrode Estate – Hooge Mierde – The Netherlands

5 August 2017

Selectiedagen nieuwe editie EDS/KWPN-veiling WK Jonge Dressuurpaarden Ermelo bekend

Publicatiedatum: 19-05-2017

Excellent Dressage Sales (EDS) organiseert op 30 mei de eerste selectiedag voor de tweede editie van de veiling tijdens het Wereldkampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden op zaterdag 5 augustus in Ermelo. De WK-veiling, met steun van het KWPN, biedt fokkers en eigenaren een unieke kans op een podium van wereldformaat. De organisatie streeft ernaar om excellente dressuurveulens en uitmuntende dressuurpaarden te veilen uit verschillende leeftijdscategorieën en niveaus.

Data en locaties selectiedagen:
 •  Dinsdag 30 mei vanaf 13.00 uur bij Hengstenhouderij van Uytert te Heerewaarden
 •  Dinsdag 6 juni vanaf 10.00 uur bij Academy Bartels te Hooge Mierde
 •  Dinsdag 6 juni vanaf 16.00 uur bij Tim Coomans Dutch Sport Horses te Oud Beijerland
 •  Woensdag 7 juni vanaf 13.00 uur bij Hengstenhouderij van Uytert te Heerewaarden
 •  Zaterdag 10 juni vanaf 10.00 uur op het KWPN-centrum te Ermelo
 •  Zaterdag 10 juni vanaf 16.00 uur in Tolbert

Opgeven voor de selectiedagen kan door een e-mail te sturen naar info@excellentdressagesales.com met daarin de gegevens van het paard, afstamming, leeftijd, geslacht, eventueel behaalde prestaties en foto- en/of videomateriaal. Voor veulens dient naast de naam, de gegevens van de fokker en het stamboekpapier van de moeder aangeleverd te worden.

Four Legends veilingtopper 2016
De eerste editie van de WK-veiling in 2016 ging de boeken in als een zinderend succes. De KWPN-goedgekeurde Four Legends (v.Wynton) gold als de absolute veilingtopper voor € 605.000,-. Het duurste veulen was de uit dezelfde moederlijn voortkomende Lady Jane (v.Apache), die voor € 52.000,- geveild werd. De volle broer van dressuurlegende Valegro werd verkocht naar Engeland voor € 50.000,-. Opvallend was de gemiddelde opbrengst van de veulens, die ruim € 21.500,- bedroeg. Voor de paarden was dit een bedrag van € 116.750,-.

EDS-team
Het EDS-team, bestaande uit Nico Witte, Joop van Uytert, Tim Coomans en Joep Schellekens, heeft inmiddels ruimschoots bewezen paarden te kunnen fokken, selecteren, managen en opleiden tot internationale toppers. De KWPN-veulenveilingen (partners in sales) wordt de gelegenheid geboden om veulens in te brengen en zich daarmee krachtig te profileren aan het begin van het veilingseizoen.


Lady Jane