fbpx
Habana Libre

Winst in de Grand Prix én de kür voor Morgan Barbançon op CHIO Rotterdam

Waar Nederland niet zo best scoorde in de landenwedstrijd op CHIO Rotterdam maakte het Franse team een zeer goede indruk en domineerde in de landenwedstrijd. Habana Libre A (Zizi Top x United) werd geveild tijdens Excellent Dressage Sales 2015.

De beste Franse was de amazone Morgan Barbançon. Met haar KWPN’er Habana Libre A won ze zowel de Grand Prix als de kür op muziek met overmacht. Ze zette twee nette scores neer van 72,67% in de Grand Prix en 79,82% in de kür. Ze wist daarmee beide rubrieken op haar naam te schrijven. Na afloop vertelt de amazone “Habana startte de proef iets gespannen. Dit was pas de tweede keer dat ik een Kür met hem reed en al het publiek maakte indruk. Maar na het halthouden ontspande hij en ging het helemaal goed“.

Morgan Barbançon en haar 11-jarige KWPN-ruin Habana Libre A begonnen dit jaar aan een zegereeks in Wellington, Florida, en zetten die twee weken geleden voort op Europese bodem in Lipica (SLO). Nu in Rotterdam, produceerden ze een solide rit die hun routine en ervaring demonstreerde. Alleen een hobbel in de ene tempowisselingen zorgde ervoor dat de score niet boven de 73% uitkwam.

BRON: CHIO Rotterdam