header

Collectie exclusieve veulens tijdens EDS-Prinsenstad Veulenveiling

DELFT – In de catalogus van de eerste editie van de EDS-Prinsenstad Veulenveiling, die op zondag 1 september a.s. bij Manege de Prinsenstad in Delft plaatsvindt, zijn 84 veulens opgenomen. Daaronder ook 15 interessante springveulens. De tophengsten Vivaldi en Totilas drukken hun stempel op de collectie die is samengesteld door Tim Coomans, Eugene Reesink, Joep Schellekens, Joop van Uytert en Nico Witte. “Een hoogwaardige, brede selectie waarin duidelijk op beweging en sport is geselecteerd.”

Het team van Excellent Dressage Sales is een samenwerkingsverband aangegaan met Manege de Prinsenstad. Na drie succesvolle EDS-zomeredities met het KWPN, vindt de veulenveiling in de zomer van 2019 plaats op het prachtige 5-sterren complex van Manege de Prinsenstad van de familie Duijndam in Delft.

“We hebben bewust gekozen voor De Prinsenstad. Zij hebben veel ervaring met het organiseren van grote evenementen op hun uitgebreide terrein. Ook zijn er in het Westen nog geen veulenveilingen maar wonen er wel veel ruiters. Een mooie aanvulling dus op ons programma. We denken dat deze veiling weer nieuwe kansen biedt voor de fokkers”, verklaart Eugene Reesink, die de collectie van 84 veulens samen met zijn EDS-collega’s selecteerde. “We hebben een hoogwaardige collectie kunnen samenstellen. Het aanbod was groot, we zijn als selecteurs veel onderweg en komen bij de beste fokkers thuis. Dat helpt om deze gevarieerde groep veulens te vinden.”

“De dressuurveulens hebben we echt op beweging geselecteerd. De merrieveulens komen uit hoogwaardige merrielijnen, zodat ze ook in de fokkerij ingezet kunnen worden. Ook bij het springen hebben we een brede selectie en hebben we de veulens sportgericht beoordeeld.”

Over de kwaliteit is Reesink dan ook tevreden. “Er zijn veulens bij die al geselecteerd zijn voor de Nationale Veulenkeuring. Zo ook is er een jonge For Romance I x Christ die een Oldenburgse elite-premie heeft ontvangen.”

Vivaldi
Topvererver Vivaldi, waarvan een rechtstreekse dochter in de collectie is opgenomen, drukt zijn stempel in de eerste EDS-Prinsenstad Veulenveiling. Van zijn zonen Vitalis, Desperado, Dream Boy , Geniaal en kleinzonen Dettori, In Style en Valverde komen tien veulen onder de hamer van veilingmeester Matthijs Brouwer. Ook aan moederszijde zien we Vivaldi en zijn zoon Dream Boy in het overzicht van de veulens.

Totilas en Gribaldi
Fans van de Totilas-nafok kunnen tijdens de EDS-Prinsenstad Veulenveiling hun hart ophalen. Twee hengstveulens en een merrieveulen van de voormalig wereldkampioen maken deel uit van de collectie. Ook brengen de goed fokkende zonen Glock’s Toto jr, en Governor en kleinzonen Kingston Blue Hors en Fürst Toto een veulen in. Totilas’ vader Gribaldi zien we in dressuurcollectie vaak terug in de moederlijn. In mannelijke lijn is zijn invloed er via Millennium, Painted Black en Ebony.

F-lijn en Donnerhall
Naast de bovengenoemde hengsten komen de namen Jazz, Ferro, Krack C en Flemmingh regelmatig voor in de pedigrees van de geselecteerde veulens. Het beste van de Nederlandse fokkerij is door de fokkers gecombineerd met invloedrijke hengsten(lijnen) uit Duitsland. De F-lijn van Florestan I zien we in de collectie met veulens van Fürstenball, For Romance I, For Ferrero, Fürst Toto, Fürst Jazz, Feinrich, Ferguson en de jonge Fontaine. Donnerhall’s invloed op de collectie komt van Daily Diamond, Just Wimphof en Deparon U.S.

Vijftien springveulens
Een primeur van de EDS-Prinsenstad Veulenveiling is het aanbod aan springveulens. Succesvolle internationals als Casallo Z, Codex One, Dallas VDL, Quabri de l’Ilse en A’Lee Springpower brengen veulens in voor de ware springliefhebbers. Van de bewezen verervers zijn Balou du Rouet, Elvis ter Putte en Tangelo van de Zuuthoeve namen die tot de verbeelding spreken. Kenners van de springsport zullen interesse hebben in kinderen van de jonge talenten Cohinoor VDL, Luigi d’Eclipse, Mosito van het Hellehof, Nixon van ’t Meulenhof, Jardonnay VDL en Kitt SB. Een gevarieerde groep springveulen uit exclusieve merrielijnen waar we zeer verheugd mee zijn!