fbpx
masthead-ermelo

EDS Summer: Prachtige ambiance en kooplustig publiek

Direct na afloop van de zinderende finale vijfjarigen paarden opende veilingmeester Koen Olaerts de veiling met een bijzonder openingsstuk; een hoefijzer van Totilas belegd met echte Swarovski steentjes. Het veilingstuk bracht 1.400 euro op voor de DVB Foundation. Meer dan de helft van de veulens werd boven de 10.000 euro verkocht. De gemiddelde opbrengst per veulen werd 12.950 euro.

Dure hengsten
Incognito-nazaat Nr One SB werd de duurste van de avond, de goed dravende hengst verwisselde voor 41.000 euro van eigenaar en vertrekt naar Italië. De met veel houding bewegende Nikson W (Ebony x Blue Hors Zatchmo) bracht 28.000 euro op en hiermee blijft hij in Nederland. Het duurste merrieveulen was de goed gefokte Nescafey Texel, een dochter van Ferdinand uit Jazz. Ze bracht 17.000 euro op.

Internationale aangelegenheid 
Noran (Geniaal x Apache) vertrekt naar Thailand, de gelukkige kopers gaan hem inzetten voor de sport. Ook een amazone uit Canada kocht met oog op de toekomst twee veulens waaronder Neomai van Kairos (Bordeaux x Cabochon). Nash Sollenburg (Foundation x Vivaldi) gaat naar Dubai, voor het mooie bedrag van 17.000 euro. De apart bewegende Nickelson (Vivaldi x Charmeur) gaat naar een sportstal in Duitsland voor 12.000 euro.

Organisator Joop van Uytert: ‘’Het is een veiling in een prachtige ambiance en het is fantastisch om hier te mogen veilen. We zijn heel tevreden met de veilingopbrengsten, het was een goede editie met naar mijn mening de beste collectie veulens tot nu toe.’’