fbpx
header16965-1440×960

EDS veiling op wereldtoneel trekt internationaal koperspubliek

Een topcollectie kwam onder de veilinghamer van de Belgische Koen Olaerts. Met een totale opbrengst van zeven ton en een gemiddelde van bijna €50.000 per paard en maar liefst €14.700 per veulen kan de organisatie terugkijken op een uiterst succesvolle avond. In totaal kwamen er 22 veulens, negen rijpaarden en één embryo onder de veilinghamer.

Veilingtopper werd Oldenburg en Rheinland Westfalen goedgekeurde hengst Barroso. Hij werd voor €145.000 aangekocht door Franse investeerders. Op de drukbezochte veiling werd Marosi het duurste veulen. De Daily Diamond nakomeling werd verkocht voor €45.000. Maar er was meer internationale belangstelling voor de veiling. High Five U.S nakomeling Magnum verhuist voor 14.000 euro naar Brazilië. Vijfjarig supertalent Hyde (v. Johnson) werd voor 80.000 euro gekocht door een investeerder uit Hongarije. Eveneens kochten zij het merrieveulen Mary-Jane, die uit dezelfde moederlijn afstamt als de veilingtopper van vorig jaar.

Ook Maxrava (v.Desperados) en Mochi Mochi de Tamise (v. In Style) verhuizen naar zijn stallen. Later werden er nog veulens naar Frankrijk, Italië en Finland verkocht.

Toon gezet
Monte Carlo (v. Dream Boy) liet meteen zien wat de toon van de avond werd. Voor €19.000 werd hij als eerste veulen verkocht. Direct daarna verwisselde ook Movie Star Texel (v. Glock’s Toto Jr) voor hetzelfde bedrag van eigenaar. Beide veulens blijven in Nederland.

Applaus
Het toegestroomde publiek beloonde het optreden van Magic Time (v. Franklin) met applaus. Haar kwaliteit werd ook gezien door de kopers en uiteindelijk werd ze voor €36.000 verkocht en werd hiermee het duurste merrieveulen.

Opbrengsten

Bron: KWPN / EDS
Foto’s: Digishots