Make my Day (2)

EDS veulenveiling 2017: vier jaar verder

Vier jaar geleden vond de 2e editie van de EDS veulenveiling plaats in Ermelo. Meerdere talentvolle veulens wisselde van eigenaar, waarbij Marosi (v. Daily Diamond) de veilingtopper werd met een bedrag van € 45.000. Ondertussen zijn deze veelbelovende veulens uitgegroeid tot talentvolle vierjarige paarden, en ondanks dat veel jonge paardencompetities stil hebben gelegen, wisten verschillende van paarden zich toch al in de kijker te lopen.

Succesvolle hengsten

De aankopen in 2017 bleken voor meerdere nieuwe eigenaren een goede investering. Maar liefst drie hengsten wisten al op te vallen tijdens de hengstenkeuringen. Veulenveilingtopper Marosi, die nu door het leven gaat als Miljonair, werd vorig jaar aangewezen voor het KWPN verrichtingsonderzoek. Later werd deze prachtige jonge hengst verkocht op Excellent Dressage Sales 2020.

Niet alleen de veilingtopper bleek een goede investering, ook de hengsten Make My Day (v. Incognito) en Monte Carlo TC (v. Dream Boy), die destijds allebei voor € 19.000 verkocht werden, blijken elke euro waard.

 

veulenveiling Make My Day hengst

Make My Day: links als veulen, rechts als goedgekeurde dekhengst

Make My Day werd in december 2019 uitgeroepen tot dressuur kampioen op de AES hengstenkeuring. De jury gaf aan: Make My Day is een mooi, modern, sportief type met een mooi opwaarts model. Hij heeft een sterke motor en veel actie in de beweging.”

Monte Carlo TC gaat sinds afgelopen jaar door het leven als Blue Hors Monte Carlo TC. De hengst was als 2,5-jarige de smaakmaker op de KWPN-Hengstenkeuring in Den Bosch. Later werd hij uitgeroepen tot Premiehengst bij het KWPN en liet hij zich fantastisch zien tijdens het verrichtingsonderzoek.

Monte Carlo hengst veulenveiling

Blue Hors Monte Carlo TC: links als veulen, rechts als goedgekeurde dekhengst

 

Tevens is deze hengst ook uitgeroepen tot Premiehengst op de Deense Hengstenkeuring. Blue Hors Monte Carlo TC valt vooral op met zijn stap en galop en kan kracht, afdruk en instelling toevoegen aam de dressuurfokkerij.

Ook de merries vallen op

Niet alleen de hengstveulens vallen 4 jaar later op, ook de eerste merries hebben zich al in de kijker weten te lopen. Als veulen viel Maxima (v. Totilas) al in de smaak bij meerdere kopers door haar opvallende goede voorbeentechniek. Uiteindelijk werd het knappe donkerbruine merrieveulen verkocht voor € 16.000. Nu 4 jaar later is deze merrie een Elite, IBOP (drs), PROK, D-OC merrie en lijkt niks haar in de weg te staan voor een mooie carrière in de sport en fokkerij.

veulenveiling veulen

Muganita: links als veulen, rechts als Elite, IBOP (drs) merrie

Een andere merrie uit de veulencollectie van 2017 die op deze jonge leeftijd al het Elite predicaat mag dragen is Muganita (v. Geniaal). In 2017 werd Muganita al geroemd om haar sterke gangen in combinatie met een interessante afstamming. Uiteindelijk wisselde zij destijds van eigenaar voor € 6.000. Recent liep zij een succesvolle IBOP (drs), waardoor ze het Elite predicaat mocht ontvangen. Ze wordt nu verder opgeleid door Femke van Berkel.

EDS-Prinsenstad online veulenveiling 2021

Ook dit jaar organiseert het EDS-team weer een veulenveiling. Fokkers van getalenteerde dressuurveulens kunnen hun veulens kosteloos presenteren tijdens de EDS-Prinsenstad selectiedagen in juni. Het aanmelden voor een selectiedag kan via het online inschrijfformulier.

De EDS-Prinsenstad online veulenveiling vindt plaats op zaterdag 21 augustus.