fbpx
Four-Legends-hoofd-e1499947800997

Excellent Dressage Sales: Four Legends absolute top seller

De eerste editie van de Excellent Dressage Sales die, met steun van het KWPN, op de schitterend aangeklede terreinen van het Nationaal Hippisch Centrum werd georganiseerd, gaat de boeken in als een zinderend succes. De KWPN-goedgekeurde Four Legends (v.Wynton) geldt als de absolute veilingtopper. De aan de hand voorgestelde hengst werd afgeslagen voor 605.000 euro. Het duurste veulen was de uit dezelfde moederlijn voortkomende Lady Jane (v.Apache), die voor 52.000 euro geveild werd. De volle broer van dressuurlegende Valegro verlaat ons land voor 50.000 euro.

Een grandioos succes
Mede-organisator Nico Witte kijkt meer dan tevreden op de veiling terug. “Het was een grandioos succes! We hebben hier iets ongelooflijks neergezet met zijn allen. Het is een unicum dat we op een evenement als dit, waar toch alle ruiters, sponsoren, handelaren en scouts rondlopen, een dertigtal van dit soort paarden en veulens kunnen veilen. Hier zit het publiek, hier moet het gebeuren en dat gebeurde ook. De sfeer was echt super. De ambiance hielp daar zeker bij, maar er bleef veel publiek zitten na afloop van de sportrubrieken. We zijn heel content met dit resultaat.”

Four Legends behouden voor Nederland
De veilingtopper is verkocht aan Taiwanese investeerders, maar blijft wel behouden voor de Nederlandse sport en fokkerij. Philip van Ommen, stalruiter van Judy de Winter, zal de verdere opleiding van de zwarte hengst voor zijn rekening nemen. Four Legends kon op veel interesse rekenen, maar de Taiwanese Vincent Chen was vastbesloten om het laatste bod uit te brengen.

Internationale belangstelling
De Grand Prix-merrie Zaïra was het eerste paard dat door de grens van 100.000 euro heen ging. De Don Romantic-dochter vertrekt voor €225.000,- naar Italië. De volle broer van Valegro vertrekt net als de grootheid zelf richting Engeland. Zijn nieuwe eigenaresse kan amper geloven dat zij de nieuwe bezitter van deze belofte is.

Lady Jane duurste veulen
Vijftien veulens gingen onder de hamer. Al in de eerste groep veulens trokken de kopers hun portemonnee. Het duurste veulen is nauw verwant aan de veilingtopper. De mooi gefokte Lady Jane stamt af van de Grand Prix-hengst Apache en komt uit tweevoudig hengstenmoeder Annabel (v. De Niro) die op haar beurt ook weer de grootmoeder is van Four Legends. Het meer dan charmante merrieveulen ging onder de hamer voor 52.000 euro. Ook zij blijft behouden voor de Nederlandse fokkerij. De Wezepse Eric Koele kocht Lady Jane aan om met het beste materiaal als uitgangspositie een succesvolle stam op te zetten.

De 27 veilingpaarden en –veulens waren in totaal goed voor 1.709.000 euro. De gemiddelde prijs van de paarden bedroeg ongeveer 115.000 euro. De vijftien ingebrachte veulens brachten gezamenlijk 324.000,- euro, wat een gemiddelde van maar liefst 21.600 euro per veulen opleverde.