fbpx
foundation_184

Foundation wint de Grand Prix in Exloo

De KWPN goedgekeurde hengst won onlangs met zijn amazone Kirsten Brouwer de Grand Prix tijdens een KNHS kader- en uitzendingswedstrijd met 73,15%.  De hengst werd in 2014 geveild tijdens Excellent Dressage Sales.

“Het ging super goed en ik was ook heel blij met de score”, is Kirsten enthousiast.  “Dit was zijn vierde Grand Prix-proef en de eerste keren moest ik even met hem zoeken hoe ik het moest aanpakken. Als hij de ring in komt maakt hij zich heel mooi, maar voor de verzamelde onderdelen liet ik hem niet teveel van het achterbeen af lopen. Daar hebben we de laatste weken goed op geoefend in de training.

Ik kon hem nu in de proef net zo rijden als ik hem thuis heb en met veel meer controle. Alle onderdelen kwamen er heel goed uit. Foundation heeft drie hele goede basisgangen, maar hij kan ook scoren op de piaffe, passage, stap en galop. Het kostte me wel even om een Grand Prix-proef foutloos te rijden, maar nu wist ik waar ik me op moest concentreren. Volgens mij vindt hij het werk ook echt heel leuk om te doen”.

“Hij scoort heel hoog op de appuyementen en de middengangen, maar hij kreeg ook al een keer een 8 voor de piaffe en passage. Hij kan ook stappen voor een 9, maar dat was deze keer misschien iets te gehaast. De jury vond het een heel fijn beeld om naar te kijken en ze denken dat er ook nog meer in zit!”.

Bron: De Hoefslag