Ghita Fille de Zita S en Fanella Ross 2

Ghita Fille de Zita S succesvol in de Lichte Tour en groeit nog steeds

Een aantal weken geleden publiceerden we een artikel over Excellent Black, de veilingtopper van 2020, die verkocht werd aan de familie Ross. Deze aankoop was echter niet de eerste aankoop van deze familie tijdens de Excellent Dressage Sales. In 2019 werd ook Ghita Fille de Zita S (Lord Loxley x Sandro Hit) door Fenella Ross aangekocht op de exclusieve paardenveiling. Wij vroegen Fenalla hoe het gaat met Ghita Fille de Zita S en wat het doel is voor deze combinatie.

Ze is meer dan we verwachtten
Ross: “In 2019 was ik op zoek naar een nieuw sportpaard dat niet te jong was, zodat ik er direct mee op wedstrijd zou kunnen en het paard verder op zou kunnen leiden naar de hogere niveaus. Toen ik Ghita Fille de zita S zag tijdens de Excellent Dressage Sales, wist ik direct dat zij was waar ik naar op zoek was. Nadat we haar kochten kwam ik er achter dat zij eigenlijk nog meer is dan dat. Ghita heeft altijd al goede gangen gehad, maar ze verbeterd zich ook nog elke keer en blijft me dus verbazen.

Daarnaast is haar werkmentaliteit echt fantastisch. Ghita geeft zich zelf elke dag voor de volle 100%. Ze houdt er van om te werken en is altijd heel enthousiast.”

Het doel voor 2021: Internationaal Lichte Tour
Direct nadat Ghita Fille de Zita S aangekocht werd, was de combinatie succesvol tijdens meerdere wedstrijden in de UK. Recent maakte Fenella en Ghita Fille de Zita S hun debuut in de Prix St. Georges en wisten ze tijdens de eerste wedstrijden op dit niveau al scores van ruim 70% te noteren. Ross: “Ghita doet het heel erg goed. Dit jaar wonnen we een Premier League hier in de UK met scores van boven de 70%. Hierdoor werden we direct geselecteerd voor de Nationale Kampioenschappen. Helaas gingen de kampioenschappen niet door vanwege Corona, maar we kijken er naar uit om opnieuw geselecteerd te worden komend jaar. Het doel voor 2021 is dan ook om te starten in internationale Lichte Tour wedstrijden. Natuurlijk is het uiteindelijke ultieme doel om Ghita door te trainen tot en met de Grand Prix.”