foundation_184

Kirsten Brouwer vertelt over haar internationaal GP-debuut met Foundation

Kirsten Brouwer reed haar Foundation RR (v. United) donderdagochtend in Hagen naar de vijfde plaats in de 3* Grand Prix. Ze wist de tienjarige hengst ondanks spanning en miscommunicaties naar 69,98% te rijden op zijn internationale Grand Prix-debuut. De hengst werd in 2014 geveild tijdens Excellent Dressage Sales.

Spanning
“Dit was zijn eerste keer internationaal, dus ik ben eigenlijk wel heel erg blij met hoe hij het deed! Voor het binnenkomen schrok hij ergens van, waardoor hij in het eerste deel van de proef wel wat spanning had. Gelukkig kreeg ik hem al snel weer rustig en scoorde hij goed voor de piaffe en passage. Ik had een rommeltje bij de inzet van een pirouette, waardoor de pirouette uit balans was, dus dat was gewoon zonde. Maar verder haalde hij wel ook super veel hoge cijfers, waaronder een 9 voor zijn serie!”

Miscommunicatie
“Op de laatste AC-lijn hadden we een grote miscommunicatie. Ik zette hem iets te veel terug en toen drukte ik hem weer aan, waardoor hij mij niet begreep en wilde halthouden. Toen gingen we weer weg en viel hij weer terug; het mislukte echt een beetje”, legt Kirsten uit. “Hij kan alles echt heel erg goed en kan ook heel goed scoren, maar die miscommunicatie en pirouette hebben onze score natuurlijk wel omlaag gedrukt. Er zaten rommeltjes in de proef, maar er waren ook heel veel hoogtepunten, waar hij dan ook echt goed op scoort. Ik weet dat hij echt heel hoog kan scoren zonder die fouten, dus het is nu gewoon een kwestie van meer ervaring opdoen; hij heeft nationaal misschien vier keer Grand Prix gelopen.”

Mega tevreden
“We gaan nu gewoon veel kilometers maken. Het is in ieder geval heel fijn om te zien dat hij zo gewaardeerd wordt en heel mooi kan scoren. Voor wat er allemaal gebeurde in de proef, ben ik mega tevreden met de score en met hoe hij het deed. Hij pakte ondanks de warmte en alle nieuwe indrukken super goed aan! Morgen rijden we onze eerste Grand Prix Special en ik wil vooral zorgen dat hij gewoon lekker fit en blij is. Ik moet natuurlijk niet die AC-lijn weer zo rijden, maar dat lag aan mezelf, dus daar ga ik morgen wel iets voorzichtiger zijn”, sluit Kirsten lachend af.

BRON: Hoefslag