fbpx
IMG-20210821-WA0007

Hey You wint Prix St. Georges in Velsen-Zuid

In 2017 werd de toen 5-jarige Hey You aangeboden en verkocht op de Excellent Dressage Sales. Deze zeer mooie Romanov-zoon viel destijds al op in de collectie en dat blijkt niet voor niets. Huidige eigenaren Joop van Uytert en Annemarie van Esterik plaatste de talentvolle ruin in training bij olympisch ruiter Imke Schellekens-Bartels. De combinatie heeft de tijd genomen om te groeien, maar heeft recent goede resultaten gescoord, waaronder de overwinning in de Prix St. Georges afgelopen weekend in Velsen-Zuid.

Souplesse en een zeer goede stap

In Velsen-Zuid liet de combinatie een goede, bijna foutloze proef zien, wat een score van 72,9% opleverde. Een persoonlijk record voor de combinatie, die pas een aantal keer in de ring verscheen.

 

Hey You viel als jong paard al op door zijn lossigheid, souplesse en fantastische stap, dat is onveranderd gebleven. Ondertussen toont de ruin ook veel kracht, waarbij hij 8en en een 9 scoorde voor de galopseries.

Doel is de zware tour

Ondanks dat de combinatie eerst nog meer ervaring op wil doen in de Lichte Tour, is het doel om uiteindelijk aan de start te komen in de zware tour. Imke: “Ik ben heel dankbaar dat de eigenaren van dit fantastische paard altijd vertrouwen hebben gehouden in ons als combinatie. Komende maanden willen we nog meer kracht ontwikkelen bij Hey You en meer ervaring opdoen, om uiteindelijk de overstap te kunnen maken naar de zware tour.”