RP12-15 – Four Legends – Wynton x Ferro – Arthur Kleiweg-

Hoe is het met de veelbesproken hengst Four Legends KS?

Four Legends KS (Wynton x Ferro) is een paard dat al zijn hele leven veelbesproken wordt. Nadat de door familie Jansen gefokte hengst in 2016 verrichtingstopper bij het KWPN werd, waren alle ogen gericht op dit talent. In 2016 werd Four Legends KS aangeboden via de Excellent Dressage Sales. Paardenhandelaar Judy de Winter kocht de hengst aan, samen met de Taiwanese investeerder Vincent Chen, voor een bedrag van 605.000 euro. De afgelopen jaren werd de hengst door verschillende ruiters getraind en onlangs kwam het nieuws naar buiten dat de hengst in de verkoop komt. Voor ons het moment om eigenaar Judy de Winter te vragen naar de prachtige en talentvolle Four Legends KS.

De carrière van Four Legends KS

Judy de Winter: “De eerste keer dat ik Four Legends KS ontmoette was bij Edward Gal en Hans Peter Minderhoud op stal. Four Legends KS stond daar in training en werd voorgereden door Marieke van der Putten, in verband met de Excellent Dressage Sales. Het talent was direct duidelijk voor mij.” Four Legends KS werd aangekocht en kwam in eerste instantie onder het zadel van stalruiter Philip van Ommen. Niet veel later nam Stephanie Kooiman de teugels van de hengst over. Zij reed de hengst twee jaar, waarna hij, na een korte periode onder het zadel bij Rozemarijn van Schaik, overgenomen werd door Dominique Filion. “Onder Dominique Filion behaalde Four Legends KS zijn hoogste sportscores. In de Intermediaire 1 won hij onder andere met een score over de 70%.” Vorig jaar stopte Filion met het trainen van Four Legends KS, waardoor Stephanie de Frel de kans kreeg om het dressuurtalent verder op te leiden. De Winter: “Het doel is en was altijd om de Grand Prix te behalen met Four Legends KS. Dat doel zal niet veranderen, ook al zal het behalen van deze klasse waarschijnlijk onder een nieuwe eigenaar gebeuren. Onlangs hebben we namelijk besloten om Four Legends KS te verkopen.”

Een fantastisch karakter en een enorme motor

Al tijdens het verrichtingsonderzoek viel het fijne karakter van de prachtige hengst op en dit is nooit veranderd. “Four Legends KS heeft een top karakter met een enorme motor en een enorme werklust. Het is nooit te veel voor deze hengst en hij wil alles aanpakken. Daarnaast zal hij nooit schrikken en staat hij altijd aan. Echt een hengst met een karakter van goud.” aldus De Winter.

Nakomelingen met veel beweging en uitstraling

Gedurende zijn gehele sportcarrière stond Four Legends KS ook ter dekking. In de loop van de jaren zijn er verschillende nakomelingen geboren van de aansprekende hengst. De Winter: “Four Legends KS geeft zijn nakomelingen allemaal een prachtig voorbeen door én een sterke achterhand. Daarnaast fokt hij chique types door met veel uitstraling!”

Toekomst

Zoals eerder beschreven, werd er onlangs besloten door De Winter dat het nu de beste tijd is om Four Legends KS te verkopen. Er is voor zo ver bekend nog niks rond met een eventuele koper, dus het blijft afwachten wie de nieuwe eigenaar en trainer wordt van deze opvallende en veelbesproken KWPN dekhengst.