Veilingtopper Excellent Dressage Sales - dressuurpaard

Hoe is het met veilingtopper Excellent Black?

Het Grand Prix paard Excellent Black werd in april van 2020 verkocht aan de familie Ross tijdens de eerste EDS online veiling en bleek ook nog eens de veilingtopper van dat jaar. Nu acht maanden laten, vroegen wij Fenella Ross, de nieuwe amazone van  Excellent Black, hoe het met de zwarte hengst gaat.

Ross: “Wat een knap en lief paard is het. Dat was het eerste wat ik dacht toen ik Excellent Black ontmoette. Het was direct duidelijk dat hij extreem getalenteerd is en enthousiast in zijn werk, maar dat hij ook een heel fijn temperament heeft.

Op het moment gaat het heel goed met Excellent Black. Hij en ik leren elkaar steeds beter kennen, zowel tijdens de trainingen als in de stal. Tijdens de trainingen werken we aan het achterelkaar rijden van alle Grand Prix oefeningen. Eigenlijk kennen we alle oefeningen wel al, maar we moeten leren deze oefeningen in een volgorde achter elkaar te rijden en dan toch consistent te blijven.

Door de coronacrisis hebben we niet zo veel wedstrijden kunnen starten als gehoopt, maar het is me wel gelukt om Excellent Black nog een paar keer mee te nemen naar een wedstrijd, waar we startten in de Intermediaire II. Voor mij was dit de eerste keer dat ik uitkwam op dit niveau. Daarom was ik heel blij dat we ruim 66% scoorde. Dat is een mooi startpunt. Nu werken we door richting de Grand Prix voor 2021. Uiteindelijk hoop ik met hem internationaal Grand Prix te starten en wellicht deel te nemen aan een aantal grote kampioenschappen.

Dus ja, ik ben nog steeds onwijs blij met Excellent Black. Ik hou van zijn focus op de ruiter. Zodra je gaat rijden met Excellent Black, is hij helemaal op jou gericht. Het maakt niet uit in welke omstandigheden we rijden, hij doet altijd 100% zijn best voor mij.”