EDS-Prinsenstad veulenveiling

Hoe werken de EDS selectiedagen?

Op zaterdag 21 augustus vindt de EDS-Prinsenstad online veulenveiling 2021 plaats. Om ook dit jaar een goede en diverse collectie dressuurveulens te presenteren, organiseert het EDS-team verschillende selectiedagen in juni. Lees hier hoe u als fokker of eigenaar van een veulen kunt deelnemen aan deze selectiedagen en wat u kunt verwachten van een selectiedag.

Hoe meldt u uw veulen aan?
Heeft u interesse om uw veulen voor te stellen tijdens een van de selectiedagen aan het EDS-team? Dat kan. Aanmelden voor een van de selectiedagen kan via het online aanmeldformulier. Neemt u liever persoonlijk contact op, dan kunt u bellen naar Joep Schellekens (06 26 36 01 96) of u kunt een e-mail sturen naar info@excellentdressagesales.com.

Deelname aan een EDS selectiedag is kosteloos. Er worden pas kosten in rekening gebracht nadat uw veulen toegevoegd wordt aan de collectie.  Mocht u vragen hebben over deze kosten, dan kunt u contact opnemen met Joep Schellekens (06 26 36 01 96).

Wat komt er kijken bij de voorbereiding?
Voorafgaand aan de selectiedag ontvangt u de tijd waarop uw veulen in de ring verwacht wordt. Daarbij ontvangt u ook documenten waarin gegevens van het veulen uitgevraagd worden, welke u ingevuld dient mee te brengen.

Elk veulen dient zo schoonmogelijk én ingevlochten te verschijnen in de ring, aangezien er direct foto’s en video’s worden gemaakt. De veulens worden gepresenteerd samen met hun (draag)moeder, waarbij de veulens los lopen en in alle drie de gangen getoond worden. Het is verstandig dit vooraf thuis in de baan een keer te oefenen, zodat u weet wat u kunt verwachten van merrie en veulen.

Hoe verloopt een EDS-selectiedag?
Zodra u aankomt op de locatie van de EDS-selectiedag kunt u zich melden bij een van de medewerkers. Zij zullen de ingevulde formulieren in ontvangst nemen en kunnen u vertellen hoe lang u nog hebt voordat uw veulen de ring in mag.

Voordat uw veulen in beweging beoordeeld wordt, zal het EDS-team het veulen eerst op exterieur en beenstand beoordelen. Vervolgens wordt de merrie overgedragen aan een van de professionele voorbrengers, zodat ook de bewegingen beoordeeld kunnen worden. Nadat uw veulen de ring uit komt, zal het EDS-team u direct op de hoogte brengen van hun beoordeling en wordt er aangegeven of het veulen opgenomen wordt in de collectie.

Meer informatie?
Voor meer informatie over de locaties en data waarop de EDS-selectiedagen plaatsvinden klikt u hier.