fbpx
Brother de Jeu – Excellent Dressage Sales – Auction topper 2015

Succes voor Brother de Jeu tijdens CDIO 5* in Compiègne

Afgelopen weekend was het genieten tijdens CDI Compiègne. Eindelijk konden verschillende topruiters weer van huis om wedstrijdritme op te bouwen richting de Olympische Spelen. Ook de Zweedse Antonia Ramel reed mee in de CDIO 5* Grand Prix  en Grand Prix Special met haar, tijdens de Excellent Dressage Sales in 2015 gekochte, toppaard Brother de Jeu (v. Voice).

De combinatie liet tijdens de Grand Prix een mooie, gecontroleerde proef zien, wat een score van 73.283% opleverde. Tijdens de Grand Prix Special deed het duo daar nog een schepje bovenop. Met nog meer expressie en controle danste Brother de Jeu door de baan. Dit resulteerde in een vierde prijs met een score van 74.787%.

Op weg naar Olympische Spelen

In 2015 werd Brother de Jeu de veilingtopper van de Excellent Dressage Sales. Voor een bedrag van € 170.000,- vertrok de door Dominique Filion opgeleide ruin naar Zweden. Antonia Ramel, die gestationeerd is op de stal van Patrick Kittel, werd zijn nieuwe amazone. De combinatie startte in november 2017 al succesvol Intermediaire 2 en maakte in 2018 de overstap naar de Grand Prix. Ondertussen behoort de combinatie tot de wereldtop en zullen zij deze zomer naar alle waarschijnlijkheid Zweden vertegenwoordigen op de Olympische Spelen.