Colt_Sollenburg 2

Succes voor Colt Sollenburg in de U25 tijdens CDI Exloo

Deze week kwam Bo Oudhof met Colt Sollenburg (Vivaldi x Osmium) aan de start in de internationale Grand Prix U25 tijdens CDI Exloo. Met een goede proef in een sterk deelnemersveld eindigde de combinatie op de vierde plaats met een score van 70,294%.

Samen een succesvolle carrière

In 2014 werd de toen zevenjarige Colt Sollenburg verkocht tijdens de Excellent Dressage Sales. Sindsdien vormt de talentvolle ruin een combinatie met de jonge amazone Bo Oudhof. Via de Junioren klasse, waarin ze Nederlands kampioen werden en meerdere internationale overwinningen behaalden, stoomde het duo door naar de Young Riders. In deze klasse maakte ze onder andere deel uit van het Young Riders team dat zilver won op het EK in 2017.

Afgelopen jaar maakte de talentvolle combinatie de overstap naar de Grand Prix U25. Door Covid-19 hebben ze in deze klasse nog niet zo vaak aan de start kunnen komen als gehoopt. Toch bereikte ze afgelopen jaar al een mooie score van 72,542% tijdens de finale van het NK Dressuur.

En ook nu, na de lange wedstrijdpauze, werd er weer een prachtige score van boven de 70% behaald. Colt Sollenburg scoorde wederom goed in de verzamelde oefeningen, zoals de piaffe en de pirouettes.