fbpx
EDS11_masthead

Succesvolle eerste editie van EDS – Prinsenstad Veulenveiling

Veilingtopper Our Totilas M voor 42.000 euro naar Dubai

DELFT (EDS) – De eerste editie van de EDS – Prinsenstad Veulenveiling is bijzonder geslaagd. De 83 veulens leverden een gemiddelde prijs van ruim 7.400 euro op. Veilingtopper Our Totilas M was zijn nieuwe eigenaar in Dubai 42.000 euro waard. Ook voor de springveulens wisten de kopers de weg naar de sfeervolle en bijzonder goed bezochte veiling bij Manege De Prinsenstad te vinden. Okidoki (v.Kitt SB) was met 16.000 euro het duurste springveulen. Voor volgepakte tribunes, tijdens een heerlijke zomermiddag veilde Marthijs Brouwer in de open lucht 83 veulens. Niet alleen vanaf de tribunes en rond de ring ook via de telefoon kwamen veel biedingen binnen. Het was een bijzondere ambiance op Manege de Prinsenstad met gezellige stands op het Plaza en live DJ’s die het publiek in de juiste stemming brachten.

Our Totilas M
De hoekmannen konden het vaakst hun lampje omhoog doen bij de lichtvoetige, correcte en aansprekende Our Totilas M uit de fokkerij van familie Van Mook uit Alem. Zij kozen wereldkampioen Totilas voor hun topmerrie Umathika M elite pref prest (Sandro Hit x Ferro) en dat leverde ruim een jaar later 42.000 euro op. Een koper uit Dubai gaat zeker plezier beleven aan deze halfbroer van de hengst Dundee M en de Grand Prix-paarden Adagio M, Black Shadow M en Cardon M.

Spektakel
Spektakel was er ook toen Otharin S en Othello A gelijk na elkaar voor 27.000 en 25.000 euro werden afgeslagen. Daarmee was Otharin S (Sir Donnerhall I x Apache, fok. Frans van Santvoort uit Nuenen) ook het duurste merrieveulen van de veiling. Net als haar moeder, als veulen hooggeplaatst op de NVK, overtuigde de fraaie bruine merrie met haar souplesse en houding. Othello A (Daily Diamond x Lord Leatherdale x Negro) heeft niet alleen een prachtige zwarte kleur waar hij de blits mee maakte, maar nog overtuigender is zijn royale model en extra power in beweging.

 

 

Olivia S (For Romance I x Negro x Spielberg) was het tweede duurste merrieveulen en met 20.000 euro de nummer vier op de opbrengstenranking. Familie Smit fokte de elegante en met veel houding bewegende donkerbruine uit de moederlijn die ook de tophengst Vitalis bracht.

Springveulens
De springveulens vonden ook gretig aftrek in Delft. Okidoki (Kitt SB x Stakkato, gefokt uit de stam van onder andere Burggraaf) was helemaal uit Haaksbergen gekomen. De fraai gemodelleerde en extra met veel balans galopperende bruine hengst bracht voor zijn fokker Wilfred Nijhof 16.000 euro op.

Met 14.000 euro als verkoopprijs volgde de charmante en patente vos O Balou UB (Balou du Rouet x Chin Chin x Nimmerdor, uit de bekende Sina-stam). Maarten Brands is de fokker en moeder Cerisinaa kennen we ook als hengstenmoeder van High Shutterfly.

Kwaliteit goed verkocht
“Dit was heel goed, top gewoon”, kijkt Joop van Uytert namens namens de EDS-organisatie terug. “Je ziet dat kwaliteitsveulens goed verkocht worden en goed geld opbrengen. Als de kwaliteit wat minder is, zie je dat in de prijs terug. Als je veulens hebt die met uitstraling binnenkomen en zich goed laten zien, dan maak je geld. Er was veel publiek, een hele goede sfeer en er zijn denk ik rond de twintig veulens naar klanten in Zuid Holland verkocht. De opzet was nieuw en er was vrije entree.  Ik denk dat we iets moois neergezet hebben. Het was een perfecte dag.”

Verbinding
De familie Duijndam kijkt ook terug op een geslaagde dag: “We hebben veel positieve reacties gehad op de accommodatie en organisatie van de fokkers en het publiek dat in grote getalen is gekomen naar deze eerste veiling. Het was een primeur voor Zuid Holland! We hebben een mooie verbinding gemaakt tussen de fokkers uit heel Nederland en de kopers uit Zuid-Holland.”

foto’s: Esmee van Gijtenbeek