Genua TC (1)

Terugblik: Genua TC (v. Charmeur)

Genua TC (v. Charmeur) werd in 2015 als hengst aangeboden en geveild op de Excellent Dressage Sales voor €170.000. Na de veiling kwam hij onder het zadel bij Jeanine Nieuwenhuis, die hem onder andere uitbracht op het Wereldkampioenschap voor 6-jarige dressuurpaarden in 2017. Afgelopen jaar kwam de combinatie aan de start van Jumping Amsterdam, waar ze een 3e prijs in zowel de Prix St. Georges (71.461%) als in de Kür Intermédiaire I (76.625%) behaalden. In november 2019 werd bekend gemaakt dat Genua TC verkocht is aan de Duitse Sophie Reef.

Speciaal paard

Jeanine leidde de donkervos op vanaf zijn vier jaar. In een eerder interview vertelde ze dat ze de verkoop jammer vindt, maar wel blij is dat Genua TC zijn sportcarrière vervolg mag geven bij een goede amazone. “Genua is een speciaal paard voor mij. Ik heb echt nog nooit een slecht concours met hem gereden.

 

Daarbij heeft hij ook echt talent voor alles.” Eind 2019 scoorde de combinatie in hun U25-debuut nog een B-kader score. Daarbij werd vermeld dat het doel was om ook dit jaar weer op Jumping Amsterdam te starten.

Sophie Reef

Een deelname aan de U25 op Jumping Amsterdam zat er niet meer in voor Jeanine, want in november vorig jaar wisselde Genua TC van eigenaar. De Duitse Grand prix under 25 amazone Sophie Reef liet haar oog vallen op de tienjarige vosruin, nadat zij afgelopen jaar via de EDS ook al de teugels overnam van Charming Lady (v. Painted Black). Met Genua TC heeft zij nu haar derde troef voor de internationale Young Riders en U25 wedstrijden