fbpx
Rochusch_LasVegasXDesperado-01

Verwachtingen EDS-selectiecommissie ver overtroffen

De EDS-Prinsenstad online veulenveiling verliep zeer succesvol. Praktisch alle fokkers zagen hun talentvolle veulens vertrekken naar een nieuwe eigenaar. Daarbij werden 8 veulens voor €20.000,- of meer verkocht.

Richmond (v. Dynamic Dream) werd verkocht voor €53.000,- en was daarmee het duurst verkochte veulen van de veiling. Ook de interesse in Riley Rules (v. Livius) was erg groot. Het krachtig bewegende hengstveulen wisselde van eigenaar voor €40.000,-. Het duurst verkochte merrie veulen werd Rieky’s Design (v. Fürst Dior). Deze halfzus van de goedgekeurde hengst en hét talent van het moment Hermès verhuist voor €35.000,- naar Schotland.

Fantastisch resultaat voor alle fokkers
Van de 70 dressuurveulens uit de collectie werd 84% verkocht. De gemiddelde prijs lag daarbij ruim boven de €10.000,-. Een resultaat om trots op te zijn volgens het EDS-team.

“We spraken vooraf al over een droomcollectie en dat werd tijdens de veiling bevestigd. De collectie bevatte topveulens uit sterke moederlijnen en van verschillende hengstenmoeders. Deze kwaliteit werd erkend door vele kopers.”

Breed internationaal klantenbestand basis voor succes
“Elk jaar zien we ons brede, internationale klantenbestand verder uitbreiden. Deze kopers van veulens en sportpaarden in zowel binnen- als buitenland zijn de basis voor ons succes.” aldus het EDS-team.