fbpx
PrettyPerfect_(Livius X UB40)-4

Veulens Execellent Dressage Sales scoren goed

De EDS-Prinsenstad online veulenveiling verliep zeer succesvol. De twintig veulens die voor €10.000 of meer werden verkocht, bewezen de goede kwaliteit van de collectie. Dit werd benadrukt door enkele uitschieters van €25.000 of meer.

Pretty Perfect (v. Livius) werd de veilingtopper. Het spectaculair bewegende merrieveulen wisselt voor € 38.000 van eigenaar. Andere uitschieters waren Pablo van Amstel (v. Desperado) en Primadonna (v. Livius).

Twintig veulens voor 10.000 of meer
Reeds enkele weken voor aanvang van de veiling was er veel interesse voor meerdere kwaliteitsvolle veulens uit de EDS-collectie, dit bleek geheel terecht. Na de ’s middags via ClipMyHorse live uitgezonden presentatie bij Academy Bartels, werd er tijdens de online veiling in de avond massaal geboden van over de hele wereld. Uiteindelijk werden maar liefst twintig veulens afgeslagen voor €10.000 of meer.

 

Succes voor Livius nakomelingen
De jonge KWPN hengst Livius had vier opvallende veulens in de EDS-collectie. Vanaf de eerste dag werd er al gesproken over de uitzonderlijke kwaliteiten van de Livius-dochter Pretty Perfect, maar ook Primadonna (€25.000), Prodegy VG ( €21.000) en Piretti Xagovi (€19.000) konden de kopers overtuigen. Samen brachten de vier nakomelingen ruim €100.000 op.

Interesse van over de hele wereld
Ook dit jaar was er veel internationale interesse in de EDS-collectie. Vanuit ruim 140 landen werd de EDS-Prinsenstad online veulenveiling gevolgd en vanuit ruim 20 verschillende landen werd er daadwerkelijk geboden. Meerdere verkochte veulens gaan dan ook de landsgrenzen over.