Joop van Uytert hengsten – vergroot

11 hengsten van EDS-teamlid Joop van Uytert erkend bij Hannover

Het Hannoveraanse stamboek gaf eerder al aan dat het direct selecteren op het fokdoel Grand Prix, zoals we dat in de Nederlandse fokkerij toepassen, ook voor hun eigen stamboek kansen kan bieden. Deze week werd bij EDS-teamlid Joop van Uytert de daad bij dat woord gevoegd: maar liefst 11 van zijn hengsten werden erkend.

Eén Trakehner hengst
De elf hengsten die Joop voorstelde waren niet allen KWPN dressuurhengsten. Ook Trakehner hengst Easy Game (Gribaldi x Schwadroneur) werd voorgesteld en erkend door de keuringscommissie. Van Uytert: “Dat Easy Game top Grand Prix paarden kan leveren bewijst hij onder andere met TSF Dalera BB, die gereden wordt door Jessica von Bredow-Werndl, en ‘onze’ Hermès, die samen met Dinja van Liere in de race is voor een plaats in het Nederlands Olympisch team. Ik denk dat zijn nakomelingen zo goed presteren door hun sterke bovenlijn en de verbinding die ze kunnen maken in het lopen en daardoor ook uitblinken in piaffe en passage.”

Jongere hengsten in trek
Naast Easy Game, zijn het vooral jongere hengsten die de keuringscommissie bij Van Uytert erkende. Het betreft de volgende negen KWPN-dressuurhengsten: Ferdeaux (v. Bordeaux), In Style (v. Eye Catcher), Incognito (v. Davino V.O.D.), Johnny Depp (v. Bordeaux), Just Wimphof (v. De Niro), Ladignac (v. Glock’s Zonik), Lennox U.S. (v. Grand Galaxy win),  Livius (v. Bordeaux) en de Deens gefokte My Blue Hors Santiano (v. Sezuan).

Ook de KWPN-springhengst Emir R (v. Colman) werd erkend. De door stal Roelofs gefokte hengst springt zelf op het hoogte niveau (1.60 m) en ook zijn eerste nakomelingen starten al op internationale concoursen.