Brother de Jeu – Excellent Dressage Sales – Auction topper 2015

Brother de Jeu op de Olympische Spelen

Voor het Zweedse team kwam Brother de Jeu (Voice x Jazz), onder het zadel van Antonia Ramel, aan de start tussen de Olympische hekjes in Tokio en droeg met een score van ruim 68% eraan bij dat het Zweedse team zich kwalificeerde voor de landenfinale.  De ruin werd verkocht tijdens Excellent Dressage Sales 2015.

Kwalificatiewedstrijd
De eerste proef, waarbij alle combinaties aan start kwamen, was de kwalificatiewedstrijd voor zowel de individuele finale als de landenfinale. Antonia reed een solide proef met Brother de Jeu, waarbij de drafappuyementen en – verruimingen de hoogtepunten van de proef waren. Het duo liet ook een sterk stapgedeelte zien.

De proef leverde een score van 68,54% op. Hiermee droegen zij bij aan de plaatsing van Zweden voor de landenfinale. Het was helaas niet goed genoeg om zich ook voor de individuele finale te plaatsen.

Landenfinale
Tijdens de Grand Prix Special die voor de landenfinale werd verreden ontstonden er wat meer storingen dan in de Grand Prix. De score viel echter niet lager, maar nog net iets hoger, uit: 68,69%. Het Zweedse team, waar verder nog Antonia’s zus Juliette Ramel en Therese Nilshagen onderdeel van uitmaken, is uiteindelijk op plaats zes geëindigd. Inmiddels is Brother de Jeu weer huiswaarts gekeerd naar de stallen van Patrik Kittel, waar Antonia gestationeerd is en ook traint.