KevinKohmann.FiveStar.EDITORIALDNeuteboom.2GFF1170.CopyrightSusanJStickle.com.

Drie internationale zeges op rij voor Five Star in Wellington

Een paar weken terug plaatsten we al het artikel over de KWPN-goedgekeurde hengst Five Star, die in 2014 verkocht werd op de Excellent Dressage Sales en op dit moment Amerika verovert. Afgelopen weekend zette Five star zege reeks voor op de Global Dressage Festival in Wellington. Samen met zijn Duitse ruiter Kevin Kohmann won de talentvolle hengst zowel de 3* Prix St. George, de Inter I en de Lichte Tour kür op muziek. Daarmee heeft het duo alle zes internationale starts gewonnen.

Topscores voor Five Star

Ondanks dat Kohmann en Five Star niet veel tegenstand hadden in de 3* Lichte Tour, kwamen zij toch met topscores uit de ring. Het duo begon het weekend sterk, door direct de overwinning in de Prix St. George op hun naam te zetten met een score van 71,118%.

De wedstrijden daarna gooide de door familie Bijvelds gefokte hengst er nog een schepje boven op door persoonlijke records te verbreken. In de Inter I behaalde het duo een prachtige score van 73,353%, maar vooral in de kür ging het percentage flink omhoog. Het persoonlijke record van 72,761% werd ruimschoots overtroffen met een score van 76,855%.

Twee hattricks op rij

Door de drie overwinningen dit weekend, heeft five star nu twee hattrick op rij op zijn naam staan. Afgelopen jaar won de voskleurige hengst namelijk ook drie proeven tijdens zijn internationale Lichte Tour debuut.

Lees ook het eerdere artikel over Five Star.