Foto_102

Five Star ook goedgekeurd door Hannover

De successen reeks van de fantastische hengst Five Star lijkt zicht verder voort te zetten. Een paar weken geleden won de hengst nog de Nations Cup Dressuur onder de Duitse Kevin Kohmann in Wellington, nu is er wederom goed nieuws. De 11-jarige nakomeling van Amazing Star is nu ook goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek.

Opnieuw topscores
In 2013 werd Five Star goedgekeurd voor het KWPN met goede scores. Een jaar later, hetzelfde jaar dat de hengst verkocht werd op de Excellent Dressage Sales, keurde ook het Oldenburger Verband de hengst goed. De afgelopen jaren heeft de indrukwekkende hengst zich verder ontwikkeld, waarna hij middels een thuiskeuring ook aangeboden werd bij het Hannoveraanse Stamboek.

Op zijn stal Diamante Farm in Wellington, Florida, overtuigde de vosse hengst zonder moeite de keuringscommissie. De jury gaf hem zes negens, voor onder andere zijn hoofd, hals, stap, galop en type. Hij werd daarnaast geprezen om zijn impuls,  lossigheid in de bewegingen en geweldige karakter. Met nog vijf achten en twee zevens kwam de gemiddelde score uit op 8,43.

Beschikbaar als dekhengst in Europa
Five Star is nog steeds beschikbaar als dekhengst in Europa. VDL Stud beschikt over diepvriessperma. In Amerika is de hengst, buiten de concoursweken, ook vers beschikbaar via Kathy Hickerson.