KevinKohmann.FiveStar.EditorialPrintL icense.20G3274©susanjstickle.com.

Five star wint Nations Cup Dressuur

De elfjarige hengst van Amazing Star (Amazing Star x Jazz) maakte deze week onderdeel uit van het winnende team Nations Cup dressuur in Wellington. Een percentage van 74.206% was de bijdrage van de KWPN-hengst onder de Duitse Kevin Kohmann.

Samen met Christoph Koschel en Frederic Wandres vormde Kevin Kohmann het Duitse team dat het gastheer Amerika net voor kon blijven.

In 2014 werd de 4-jarige Five Star (Amazing Star x Jazz) verkocht tijdens de Excellent Dressage Sales. Destijds was de verkoop van deze getalenteerde KWPN-goedgekeurde hengst al veel besproken. De hengst kwam in 2016 nogmaals in the picture toen hij Reserve Wereldkampioen van de 6-jarige werd op het W.K. jonge dressuurpaarden onder Kirsten Brouwers.

Kevin Kohmann gaat verder als Amerikaan
De in Hamburg geboren 32 jarige dressuurruiter Kevin Kohmann gaat voor Amerika uitkomen. Enkele dagen voordat hij deze week Duitsland aan de overwinning hielp in de Nations Cup, werd hij Amerikaans staatsburger.

‘Five Star heeft me nog niet teleurgesteld’

Afgelopen november kreeg Kohmann Five Star te rijden. Kevin Kohmann heeft Five Star nu internationaal twaalf keer in de Lichte Tour gestart, het paar werd tien keer eerste en twee keer tweede. Daar voegden ze deze week nog de Nations Cup zege aan toe. Kohmann zei in de persconferentie over de hengst: “Five Star heeft me het hele seizoen nog niet teleurgesteld. Deze week behaalde  hij zijn hoogste score in de Prix St. Georges (eerste onderdeel van de Nations Cup, red.)!”