Escobar_ElCaponeXSydney-05 verkleind

Hoe is het met de NRPS-goedgekeurde hengst Escobar?

In maart 2021 kocht Grand Prix-amazone Kim Thijssen de NRPS-goedgekeurde hengst Escobar tijdens de Excellent Dressage Sales. Kim had een jaar voor de veiling al interesse in de hengst, dus greep tijdens de veiling haar kans. Wij vroegen haar een half jaar later hoe het nu met de nieuwe combinatie gaat. Voor welke eigenschappen van Escobar viel Kim? En wat zijn de doelen van deze veelbelovende nieuwe combinatie?

Kim: “Afgelopen halfjaar heb ik me vooral gefocust op het worden van een team met Escobar. Ik vind het belangrijk om daar de tijd voor te nemen. De eerste periode heb ik hem ergens anders gestald, omdat we daar goed begeleidt konden worden. Daarna heb ik hem naar huis gehaald en trainen we verder onder begeleiding van Patrick van der Meer. Dat hij nu thuis staat is wel echt heel fijn. Vanuit mijn huis heb ik zicht op de wei. Daarnaast doet de extra aandacht die ik hem nu kan geven ook veel voor onze connectie.”

Wat maakt Escobar zo’n goed sportpaard?
Kim: “Het meest bijzondere van Escobar vind ik zijn karakter. Hij is echt zó braaf. Boos worden kent hij geloof ik niet.

Daarnaast heeft hij een echte wedstrijdmentaliteit. In de ring gaat hij ‘aan’ en geeft hij altijd nog een beetje meer dan in de trainingen.”

“Naast zijn karakter, vind ik Escobar gewoon een heel compleet paard. Hij heeft drie goede gangen, waarbij zijn galop er echt uitspringt. Daarnaast heeft hij een mooi model en winnen we veel punten door zijn stabiele en stille aanleuning waarbij het neusje altijd voor de loodlijn blijft.”

Wat is het doel met Escobar op korte en lange termijn?
Kim: “Escobar is echt aangekocht als mijn toekomstig sportpaard. Het lange termijn doel is dan ook de Grand Prix, maar natuurlijk nemen we de tijd om daar naar toe te werken. Afgelopen maanden heb ik Escobar een aantal keer op Z2-niveau gestart. Daar scoorde hij eigenlijk alle wedstrijden tussen de 65% en 70%. Nu werken we vooral aan kracht ontwikkeling en willen we binnenkort de overstap maken naar de ZZ-licht.”