RP12-15 – Four Legends – Wynton x Ferro – Arthur Kleiweg-

Lynne Maas nieuwe amazone van Four Legends

In februari dit jaar vroegen we ons af hoe het met de veelbesproken Four Legends (v. Wynton) is. De door familie Jansen gefokte hengst werd in 2016 verrichtingstopper bij het KWPN en werd in datzelfde jaar verkocht op de Excellent Dressage Sales voor een bedrag van 605.000 euro. Destijds besloot Judy de Winter de hengst te koop aan te bieden. Recent kwam het nieuws naar buiten dat de plannen gewijzigd zijn en Lynne Maas de nieuwe ruiter van de zwarte hengst wordt.

Grand Prix is het doel
Een verkoop van Four Legends lijkt van de baan, nu Lynne Maas hem onder het zadel heeft. Ze vertelt: “Ik vind zwarte paarden sowieso prachtig, dus het rijden van deze prachtige hengst is mijn ding. Ondertussen heb ik een paar keer met hem gereden en we komen een heel eind. Hij leert snel en hij heeft voor mijn gevoel veel weg van Electra, één van mijn Grand Prix paarden. In de manier van lopen lijken ze op elkaar. Four Legends is alleen makkelijker in de omgang.

Hij is ook heel ijverig en heeft veel looplust. Aan mij is het nu de taak om hem voor me te winnen, maar dit lijkt de goede kant uit te gaan. We zien wel wat de toekomst ons gaat brengen, maar het doel is om hem uit te brengen in de Grand Prix.

Talent voor piaffe
Afgelopen maanden is Four Legends door eigenaar Judy de Winter doorgetraind. Maas vertelt: “Ik ben verder gegaan waar Judy gebleven was in de training. Laatst kwam ze vol verbazing de baan inlopen toen ik richting de piaffe reed. Ik ging er vanuit dat hij al kon piafferen en hij deed dit ook al best goed. Hij ging vrij makkelijk naar voren en ik reed een beetje terug en hij bleef al heel goed op de plaats. Toen vertelde Judy dat hij dit nog nooit gedaan had. Maar hij is zo leergierig en ondanks dat er nog huiswerk in zit, zie je dat hij talent heeft voor de piaffe.”