Hermès met van Liere

Paarden Joop van Uytert scoren in Ermelo

Afgelopen weekend vond het NK Dressuur plaats op het Nationaal Hippisch Centrum te Ermelo. Bij het koningsnummer van dit kampioenschap, de Zware Tour, kwamen ook paarden aan de start afkomstig uit de stallen van Joop van Uytert, één van de vier scouts van het Excellent Dressage Sales-team.

De winnaar van deze rubriek was de pas negenjarige hengst Total U.S. (v. Totilas) onder het zadel van Edward Gal. Total U.S. heeft zijn opleiding verkregen bij Van Uytert op stal en is ook direct vanuit daar naar het Glock Horse Performance Center te Oosterbeek verhuist. Het eerste onderdeel van de Grand Prix schreef de combinatie al op hun naam met een score van 81, 1%. Tijdens de kür op muziek, waarbij Total U.S. op de muziek van zijn vader danste, deed de combinatie er nog een schepje bovenop. Ook dit onderdeel wonnen zij met maar liefst 85,6%, waarmee de titel Nederlands Kampioen veroverd werd.

Dinja van Liere stuurde de eveneens negenjarige Hermès (v. Easy Game) in deze rubriek naar de derde plaats. Hermès is in eigendom van Joop van Uytert. De hengst liep al met veel zekerheid en vanzelfsprekendheid door de baan, wat een score van 75,8% in de Grand Prix Spécial gaf. Met 81% in de kür werd het brons binnengehaald. Hiermee heeft de combinatie zich ook in de kijker gereden bij bondscoach Alex van Silfhout voor de Olympische Spelen van aankomende zomer.

 

Foto Total US: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl