Night Sky

Terugblik 2021 & vooruitblik 2022

Excellent Dressage Sales is door de Covid-19 in 2020 omgezet naar een online veiling. Ook in 2021 is er gekozen voor een online veiling, waarbij klanten over de hele wereld live een bod konden plaatsen. Ondanks dat het EDS-team het weerzien met mensen alsook de gezelligheid en ambiance van het evenement heeft gemist, wordt er vooral tevreden teruggekeken op 2021.

Diversiteit in de voorjaarseditie
Op 27 maart 2021 vond de online editie van Excellent Dressage Sales plaats. Het werd een veiling met veel diversiteit. Zowel Grand Prix paarden als jonge talenten werden aangeboden. De bedragen voor de ervaren sportpaarden liepen hoog op tot soms over de € 100.000,-, maar ook de biedingen op de jonge paarden liepen de laatste dag opvallend hard door. Zo werd de 3-jarige Night Sky (v. Franklin) verkocht voor een bedrag van € 42.000,- en wisselden ook No Limit (v. Total US) en Norton (v. Just For You) voor meer dan € 30.000,-. Evenals in 2020 passeerde de totale omzet van de voorjaarseditie de € 2.000.000,-. Het EDS-team was vooral heel blij met het vertrouwen van de klanten. EDS-teamlid Tim Coomans: “Betrouwbaarheid is voor ons belangrijk. We merken dat steeds meer kopers hun weg vinden naar Excellent Dressage Sales om te investeren in talent. Zowel in het binnen- als buitenland.”

Veulenveiling 2021 overtrof de verwachtingen
Eind augustus was het weer tijd voor de EDS-Prinsenstad online veulenveiling. Praktisch alle fokkers zagen hun talentvolle veulens vertrekken naar een nieuwe eigenaar. Daarbij werden maar liefst 8 veulens voor €20.000,- of meer verkocht. Richmond (v. Dynamic Dream) werd de veilingtopper. Voor € 53.000,- werd het talentvolle hengstveulen afgeslagen. Andere veulens die opvielen waren Riley Rules (v. Livius), die voor € 40.000,- werd verkocht, en Rieky’s Design (v. Fürst Dior), die voor een bedrag van € 35.000,- naar Schotland vertrok.

EDS-teamlid Joop van Uytert liet weten: “We spraken vooraf al over een droomcollectie en dat werd tijdens deze veulenveiling bevestigd. De collectie bevatte topveulens uit sterke moederlijnen en van verschillende hengstenmoeders. Deze kwaliteit werd erkend door vele kopers.”

Op naar 2022
Op 26 maart 2022 zal de 8e editie van Excellent Dressage Sales plaatsvinden. Ook deze editie streeft het EDS-team naar een collectie met veel kwaliteit en diversiteit. Om een goede selectie te maken start over een paar dagen al de eerste selectiedag, maar het is nog steeds mogelijk om jouw paard op te geven voor verschillende selectiedagen. Heb jij dus een goed dressuurpaard te koop? Meld je dan aan.